fredag, maj 04, 2007

Jag valde rätt


Om jag började gårdagen med att bli sur över det här, blev jag desto gladare imorse när jag läste det här och det här.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, är inte mp helt fantastiskt?!

Förresten tycker jag ditt förslag på betongpicknick före GS-möte är en bra idé. Det behöver inte vara så komplicerat...

Anonym sa...

jag tyckte bäst om richards sista meningar, om att man måste se det (alltså rätten att viga) som ett uppdrag och inte som en rättighet. när man tänker på det är det ju helt sjukt att kyrkan i en sekulär stat ska få diktera juridiska villkor... heja mp! :)

och ja. bra med picknick innan. har vi plats och tema? /malena.

TB sa...

Grönt ska det vara, men vi behöver fortfarande en kampsång. Vad sägs om versraden "Äktenskap åt alla!"?

Anonym sa...

alltså, jag undrar fortfarande om vi måste ha internationalen-melodin. den känns lite begränsande, men det är kanske för att jag, pinsamt nog, inte kan den. jag vill också kunna bidra med verser... :) /malena

Anonym sa...

Jag tycker inte vi ska ha internationalen eftersom det får sådana tydliga vänstervibbar. Fast jag har inte någon bättre melodi heller. Alla psalmer och nationalsången känns ju rätt höger istället...

TB sa...

Sant! Men vi har ju Änglamark. Man kanske kan piffa upp den lite? Eller jag vet, Ödessymfonin! Skulle inte den passa utmärkt?!

Anonym sa...

borgerligt eller inte, jag är lite lockad av psalmidén. eller ännu hellre någon frikyrklig lovsång. :P kanske pärleporten? och ödessymfonin får mig osökt att tänka på den där "symfoni!". eller "till havs"? något pampigt får det vara, gärna med tonartshöjning eller annat stämningshöjande inslag.
torbjörn, du kanske kan ta nytta av dina schlagerkunskaper och hitta något passande där? /malena

Anonym sa...

Vi måste ju tänka på hur och när vår sång ska framföras, handlar det om en kampsång med komp från gitarr eller är det symfoniorkester och pampiga pukor? Tonartshöjning kan ju vara lite svårt om man ska kunna skråla den i ett demonstrationståg t.ex.

TB sa...

Vi kanske borde ha flera för olika sammanhang. En psalm, gärna med sån där kyrkokör som lägger in Hallelulia ibland, en kampsång à la Internationalen och kanske en lite mer poppig som skulle kunna spelas på radio, eller ställa upp i melodifestivalen?