onsdag, april 01, 2009

261 mot 22

– Tyvärr är inte detta beslut något 1 april skämt utan verklighet.

Citatet handlar ju då inte om den absurda IPRED-lagen som började gälla idag, utom om riksdagens beslut att införa könsneutralt äktenskap. KD kan gå och skaffa lite perspektiv. Men nu ska vi inte hacka på KD, de har det inte lätt. *glad*

Japp, äntligen klart då. Äktenskap, äktenskap, äktenskap. Det är bara att börja fria (till mig, jag är öppen för förslag).

Det har ju blivit lite inlägg i frågan här i bloggen "genom tiderna". Skönt att vi kan lägga det bakom oss nu. Och kanske börja prata lite mer om de som inte är lika lyckligt lottade.

Jon Voss skriver i QX ledare:
"Om vi och en rad länder till har nått långt i vårt rättighetsarbete så befinner sig stora delar av världen fortfarande på startplattan, om ens där. Inte ens det mest basala kravet att förmåga till kärlek inte skall straffas, vare sig med döden eller på annat sätt, är säkrat för alla hbt-personer.
Att vi idag möts av respekt och behandlas som jämlika skapar ett hatfyllt motstånd. Det internationella engagemanget är nödvändigt såväl för att bidra till drägliga levnadsförhållanden för hbt-personer över hela världen som för att försvara våra framgångar här hemma."
Hur som helst. Nu är vi lika inför lagen! Fast ja, det vore ju kul om man fick ge blod också...

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

Robert Lind sa...

Är rädd att många kommer att slå sig till ro bara för att det här viktiga steget framåt äntligen har tagits! Vi får inte glömma att det fortfarande finns många hinder för förtryckta minoriteter i olika konstellationer. Det finns ju skäl till att förhindra äktenskap mellan nära släktingar för heterosexuella men för homosexuella finns ju det ju ingen logisk grund till sådana begränsningar, utan de bygger på ett nu helt förlegat heteronormativt tankesätt! Det finns ingen anledning till varför samhället skall förhindra vuxna homosexuella bröder som älskar varandra och lever tillsammans att manifestera sin kärlek genom äktenskap! Lika inför lagen oavsett läggning och konstellation! Upp till kamp!

Karolina sa...

Det är bara att gratulera! :D Det är nog nästan första gången jag är stolt över vår regering...
Nu kan du i alla fall börja fantisera om den dag du/din kille går ner på knä och frågar "vill du gifta dig med mig?" och inte "registrera"!

TB sa...

Robert: Kontroversiellt, minst sagt.

Karolina: Det är inte så viktigt för mig personligen. Visst jag är romantiker, men känns inte giftermål rätt fånigt?

Anonym sa...

Jag är också glad!
Mamma

Karolina sa...

Jovisst, superfånigt! ^^
Men det är ju en principsak, eller hur?