tisdag, augusti 28, 2007

Venice Goes Queer


Imorgon börjar den 64:e upplagan av Venedig Filmfestival. Nytt för i år är att ett queer-lejon ska tilldelas den film "som bäst skildrar hbt-frågor eller rollfigurer som är homo-, bi- eller transsexuella."

Jag tänker inte kommentera lite tveksamma argument som: "Varför ska man göra skillnad?" "Att separera hbt-karaktärer och filmer från vanliga isolerar oss istället för att ena."

Jag tror det viktiga är att synliggöra något som syns alltför sällan. Mer sånt!

Andra bloggar om: , , , ,

måndag, augusti 27, 2007

Min sexualitet är min egen + högstadiet

Jag tar en paus i packandet och plockandet. Jag hittade nämligen några dagboksanteckningar(ovanligt!). Och jag blir lite rörd, som att jag letat efter en punkt i mitt liv då jag slutade intala mig själv att jag var någon annan och att jag nu hittat och identiferat den. Men jag vet att det säkert inte är så, precis som mycket annat som "borde" kategoriseras passar den inte in på ett eller annat sätt. Det finns i alla fall en liten anteckning daterad bara några månader innan jag flyttade till Stockholm. Efter lite utförligare redogörelser om hur mycket jag längtade efter kärlek kommer det helt plötsligt. Det kan vara min formulering som får mig att överdriva lite, men jag kan inte låta bli att utnämna följande rader till, med risk att låta töntig, en vändpunkt.

"Och nu slår det mig.
Jag tänker inte på henne.
Vem är det jag lurar?
Vem försöker jag vara?"

Det är det sista inlägget i den dagboken och efter det hittar jag inget
i mina senare dagböcker som tyder på att det skulle råda någon tveksamhet angående min läggning. Men jag tror inte det beror på att jag var övertygad om min homosexualitet utan mer: "Äh, jag gillar killar. Kalla mig bög, sen lämnar jag dörren öppen." Kanske oqueert av mig, men min sexualitet är min egen och som jag citerade igår är den också föränderlig.


(Jag kan lika gärna passa på att göra det här ett inlägg i serien om högstadiet)

Plats 3: Tatu - All The Things She Said



Andra bloggar om: , , , ,

söndag, augusti 26, 2007

"Av alla sexuella avvikelser är kyskhet den värsta"

Man måste jobba sexbejakande, se sexualiteten som en kreativ möjlighet och som föränderlig.

Amen.

Det tycker jag Marie-Louise Ekholm (m) ska tänka på också.

Jag säger som den franska nobelpristagaren i litteratur, Anatole France: "Av alla sexuella avvikelser är kyskhet den värsta."

Andra bloggar om: , ,

tisdag, augusti 21, 2007

En singelkväll på Operan

Den 21 september anordnar Kungliga Operan singelkväll. Under pauserna av föreställningen Romeo och Julia är det meningen att du ska mingla med andra singlar och "se om du hittar din egen Romeo eller din egen Julia!" Det låter ju jätteroligt! I alla fall om man är hetero. Homosinglar ska nämligen få en egen singelkväll, men de ska inte få se världens kanske mest romantiska balett utan...Gustav III! Men visst, när jag träffar en partner vill jag gärna göra det samtidigt som jag ser hur en fjollig maskerad kung blir mördad. Det vore så stämningsfullt...Jag vill faktiskt också träffa min Romeo!

Andra bloggar om: , , , ,

måndag, augusti 20, 2007

Moi Lolita - C'est pas ma faute

Plats 4: Alizée - Moi Lolita

Den enda icke engelskspråkiga låten på listan. Vilket sug det är i den...

Andra bloggar om: ,

söndag, augusti 19, 2007

Let me entertain you

Några minuters förströelse

och om ni har ännu mer tid över och kanske är sugen på en jorden runt-resa: varsågod

söndag, augusti 12, 2007

I rastadjungeln 3

Den tredje och sista dagen på Uppsala Reggaefestival inleddes med en tråkig upptäckt. Josefs lila queer-elefant var försvunnen! Ingen kom ihåg riktigt när den setts senast och de berusade norskorna från dagen innan blev genast misstänkta. Vi gjorde en efterlysning och Josef gjorde en snarlik fantombild. Trots att vi lockade med hittelön fick vi inte någon ytterligare information och queer-elefantens försvinnande kommer nog att vara ett mysterium för alltid...

Idag slog vi på stort och köpte nio remmar. Här kommer den fullständiga remlistan utan inbördes ordning: smultron, sur coca cola, sur rabarber, hallon/lakrits, sur blåbär, sur melon, sur tutti-frutti, tre smaker (?), sur hallon (?), viol, sur äpple, citronlakrits, sur persika, ananas, krusbär. Hallon/Lakrits var godast och vann rubbet. Inte konstigt att gubben i ståndet rekommenderade den.

Reggae är kanske inte min grej riktigt, men jag har inget emot det. Att hänga i Grön Ungdoms tält har varit mysigt och det har varit intressant att äta så mycket remmar att de nästan kommit upp igen. Och det var roligt att bara tre personer klarade mitt miljökryss (och att alla inte kom och hämtade vinsten = mer choklad till oss.) Så på en skala 1-4000 får Uppsala Reggaefestival 2007 för min del 2577. Trots religiösa fanatiker.

En sammanställning av resultatet på fördomstestet ger mig följande egenskaper: grön, student, 20-30, har körkort, storebror, heterosexuell och kulturnörd. Så det kan bli.

lördag, augusti 11, 2007

I rastadjungeln 2

Den intensiva killen som tyckte jag såg ut som en sportnörd igår fortsatte att vara intensiv även på Reggaefestivalens andra dag. Han hade lika stora problem som regnet att ge sig.

Jakten på den ultimata gelatinfria rem-smaken fortsätter. Idag var det sur melon, sur tutti-frutti, sur blåbär och hallon/lakrits som gällde.(Man får i sig fler remmar om man inte äter upp sin pizza.) Alla instämde på att hallon/lakrits var godast. Det ser ljust ut för den inför den slutliga sammanställningen. Tutti-fruttin föll inte mig i smaken, men de andra var helt okej. Imorgon blir det final i The Rem Contest.

Periodvis är det rätt mycket folk som hänger i vårt tält, men när man inte har något att göra kan man alltid skriva vykort till någon minister eller partiledare som man hyser någon slags känsla för. Vi skrev till Jan Björklund, Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund och Mona Sahlin. Bäst var nog det till Mona för det var så pepp: "Låt oss gå i gemensam kamp för ett alliansfritt Sverige. Vi vill också byta statsminister!"

Och det vill vi verkligen :)

fredag, augusti 10, 2007

I rastadjungeln

Den bisexuella och allergiska dator- och sportnörden rapporterar från Uppsala Reggaefestivals först dag. I alla fall om man ska tro på en annan människas fördomar. Det ska man inte.

Mitt miljökryss var tydligen lite svårt. Bara en av alla(5) som tog chansen att vinna lite rättvisemärkt choklad hade alla rätt. Inte ens någon som påstod sig ha "läst fyra år miljövetenskap." Egentligen var nog tävlingen lite underkänd eftersom så få deltog. Det blir bättre imorgon.

Det bästa med Grön Ungdoms tält på festivalområdet är Lesbiska Samantha, en uppblåsbar sköldpadda. Hon blev ett populärt motiv för ett barn som ville rita lite på vårt klotterplank. Tack IKEA!

Sen är det rätt gott med gelatinfria remmar. Sur rabarber är godast.

onsdag, augusti 08, 2007

Someone New - Is it time to set you free?

Plats 5: Eskobar - Someone New

Underbara pubertala amatörpoesi. Jag tänkte publicera ett av mina alster. Hade lite problem att välja bland titlar som: "Mörker", "Tomrum i själen", "Tomhet och ensamhet", "Vem vill jag vara?", "Ensamhetens reflektion" osv. Här kommer i alla fall min personliga favorit:

Fly!

Instängd i min kropp
I mitt fysiska skal

Och smärtan när min själ gör uppror
gör mig svag

För en dag kommer den fly
från sitt fängelse

En lättnad, en undanflykt

Nån hugger av mitt huvud.
Flyg, Flyg min lilla fjäril
Lämna mig och gör dig fri



Hur som helst har jag kramat Daniel Bellqvist (sångaren i Eskobar). Visst är han underbart söt?

Andra bloggar om: , ,

söndag, augusti 05, 2007

Soldiers of Love

Jag påmindes av, den numera lite gamla, historien om Pentagons planer på en bögbomb som skulle försvaga "disciplin och stridsmoral i fiendens förband", genom att göra dem homosexuella, när jag läste i Gay - En Världshistoria. (Mitt sätt att fira Pride...) Där står det om den så kallade heliga hären som existerade i staden Thebe, norr om Aten, under 300-talet f.Kr. Den bestod enbart av älskande par (män.)

"Den nära vänskapen och den ömsesidiga respekten hos de älskande ansågs borga för att de inte skulle överge varandra på slagfältet. Den heliga hären förblev obesegrad i många år..."

Pentagon får nog ta och ändra strategi. Eller helt enkelt försöka med sina egna. Kärleken övervinner allt! Soldiers of Love!

Andra bloggar om: , , , , , ,

onsdag, augusti 01, 2007

Tålamodet tryter

Det här (se grafik) talar sitt tydliga språk. Ska det vara så svårt att skriva en proposition att man ska behöva vänta ändå till nästa sommar eller kanske längre? Redan nu är det liksom...på tiden.

Andra bloggar om: ,