måndag, november 26, 2007

Jag har biljetter!

Mäns fria, Mäns korta och isdansfinalen. Woho!!!

torsdag, november 22, 2007

Världens bästa kur

Det räcker med knappa dygnet. Att få pulsera ett tag i storstadens blodomlopp. Att få umgås med gravt efterlängtade människor, att få fysisk beröring (även om det provocerar heteronormen), att slippa alla krav och ändå känna sig uppskattad (är det inte det allt handlar om?), att flyta med, bara vara, bara...slappna av.

Puss.

måndag, november 19, 2007

Jag var på begravning i fredags


It's so hard to get old without a cause
I don't want to perish like a fading horse
Youth is like diamonds in the sun
and diamonds are forever

So many adventures couldn't happen today
So many songs we forgot to play
So many dreams swinging out of the blue
We let them come true

onsdag, november 14, 2007

Göran Lambertz och jag






Justitiekanslern pekade på mig, jag blev utpekad av justitiekanslern. Det är hett, det är hett, det är hett.

måndag, november 12, 2007

To Be Gone

Om det är något jag hatar just nu så är det facebook och alkohol, eller nej. Det jag hatar är att alla känner varandra. Hela världen lider av sandviken-syndrom. "Hur tusan känner ni varandra?" Världen är överbefolkad och ändå har vi 2 friends in common. Alkoholen hatar jag mest för vad den får en att göra med den vetskapen...

Sen hatar jag att vara trött, eller nej. Det jag hatar är det som gör mig trött. Eller kanske mer bristen på det som gör mig pigg. I just wanna be, wanna be gone.

Men nej, inget mer gone. En helg på Wik, verkligheten är inte närvarande, inga krav, Dracula kan jag läsa sen, låt mig stanna en dag till. Alkohol i blodet, verkligheten är inte närvarande, inga krav, vadå stanna? jag är ju här nu!, men man måste vakna upp dagen efter och man måste åka hem och man måste inse att man faktiskt inte har duschat på fyra dagar, att man fortfarande måste läsa Dracula, att det visst var ett möte ikväll, och att man fortfarande är ensam.

torsdag, november 08, 2007

Lost inside Cambodia


Hun Sen, Kambodjas premiärminister, har tagit avstånd från sin lesbiska adoptivdotter och jag fick mig ett gott skratt när jag läste hans uttalande.

- "Min dotter har gift sig med en kvinna. Nu har jag bett domstolen att skilja henne från familjen. Vi är oroade för att hon en dag skall orsaka oss problem... och kräva del i våra tillgångar."
Homosexuella är giriga.

- "Jag blev besviken. Jag kan fostra en hel nation men inte denna adopterare dotter. Vi sände henne till studier i USA men hon gjorde ett dåligt jobb. Hon återvände hem och tog sig en fru."
Homosexualitet är en konsekvens av en dålig uppfostran.

- "Ibland tog hon med en flicka och de sov tillsammans i mitt hem. Vi är oroade att hon en dag tar med en handgranat eller gift till vårt hem och att vi alla dör, vem vet?"
Homosexuella gillar att spränga folk i luften.

- "Jag vill ta tillfället i akt att vädja till föräldrar och samhälle att inte diskriminera dem (homosexuella) och att inte kalla dem transvestiter. De flesta av dem är bra folk som inte brukar alkohol, droger eller kör bil för snabbt."
Men de mördar sina familjer.

Andra bloggar om: ,

tisdag, november 06, 2007

Åh Fellini


"Man ska inte 'förstå' filmen, man ska känna den. Men eftersom biografen har lyckats fördärva publiken är filmen en konstform som inte lämnar utrymme åt meditation. Den våldför sig på en fysiskt och publiken manipuleras utifrån, av manusförfattaren. Man trycker på knappar och lockar fram skratt, gråt och spänning. Det är maskiner som fördärvar ens spontana upplevelse. När en film saknar dessa trick och inte avslöjar slutet i förtid eller säger åt en vad man ska tycka utan är ärlig i sin skildring, fattar publiken ingenting."

måndag, november 05, 2007

Insemination

Landstingsrådet i Östergötland Christian Gustavsson (m) kritiserar Hans Ytterberg(HomO) för hans kritik mot att lesbiska särbehandlas vid insemination av landstinget i Östergötland. Han säger:

"Effekten av det blir att lesbiska par, som saknar medicinska skäl (för homosexualitet är väl rimligtvis inte ett medicinskt skäl, eller?), får betala en högre avgift."
ELLER?! Vad tusan menar han? Jasså, du är lesbisk, nej du måste betala för du kan få barn på naturlig väg med en man.

Men Gustavsson verkar inte ha värst mycket koll över huvud taget. HomO svarar kort och koncist:

"En frisk och fertil kvinna som lever i ett heterosexuellt förhållande får tillgång till assisterad befruktning gratis. En frisk och fertil kvinna som lever i ett lesbiskt förhållande får betala för samma behandling.
Ett heterosexuellt par utan påvisbar ofruktsamhet hos någon av parterna får behandlingen gratis. Ett lesbiskt par utan påvisbar ofruktsamhet hos någon av parterna får betala."
Varför ens försöka försvara?

Andra bloggar om: , , ,

söndag, november 04, 2007

Jag var Samis shoppingassistent i helgen och en av höjdpunkterna var följande:

Vid hörnet vid JC brukar det stå några hurtiga musikanter, denna dag var det en trumpetspelare ackompanjerat med dragspel. Sami och jag var i det sista och mest plågsamma stadiet i shoppingprocessen, betalningen, då en tjej bakom kassan säger irriterat och intensivt:
- "Jag förstår inte hur de orkar spela på den jävla trumpeten hela dagen."
Vi såg antagligen lite förbluffade ut för kvinnan som hjälpte oss kände sig tvungen att försvara sin kollega. Hon säger med ett litet leende:
- "Hon har precis blivit gravid."