måndag, november 05, 2007

Insemination

Landstingsrådet i Östergötland Christian Gustavsson (m) kritiserar Hans Ytterberg(HomO) för hans kritik mot att lesbiska särbehandlas vid insemination av landstinget i Östergötland. Han säger:

"Effekten av det blir att lesbiska par, som saknar medicinska skäl (för homosexualitet är väl rimligtvis inte ett medicinskt skäl, eller?), får betala en högre avgift."
ELLER?! Vad tusan menar han? Jasså, du är lesbisk, nej du måste betala för du kan få barn på naturlig väg med en man.

Men Gustavsson verkar inte ha värst mycket koll över huvud taget. HomO svarar kort och koncist:

"En frisk och fertil kvinna som lever i ett heterosexuellt förhållande får tillgång till assisterad befruktning gratis. En frisk och fertil kvinna som lever i ett lesbiskt förhållande får betala för samma behandling.
Ett heterosexuellt par utan påvisbar ofruktsamhet hos någon av parterna får behandlingen gratis. Ett lesbiskt par utan påvisbar ofruktsamhet hos någon av parterna får betala."
Varför ens försöka försvara?

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Woa sa...

Överhuvudtaget verkar Gustavsson ha en lite sned verklighetsuppfattning och går vilse lite i sina försök till logiskt tänkande. På något sätt lyckas han få "olika vilkor för olika grupper" att bli synonymt med "lika för alla" (se http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5600). Hm... killen borde verkligen fundera en gång extra på det där tror jag...