måndag, juli 30, 2007

Move to the music

"Jag lämnar inga uppskov"


Det är lite märkligt. För bara några dagar sen pratade jag om honom. Om att han var gammal och vad konstigt det skulle kännas den dagen han gick bort. Nu har han gjort det. Den store mästaren har förlorat sitt parti schack.

Vila i frid, Herr Bergman.

Andra bloggar om:

lördag, juli 28, 2007

Touch Me - Kära Dagbok!

Plats 6: Weeping Willows - Touch Me

Privat
Min dagbok
Du är död om
du tittar i den.

Jag brukade klippa ut modeller ur modekataloger och klistra in dem i min dagbok. Jag kommer ihåg att på en rabattkupong på rakhyvlar fanns det en man jag kallade för Fredrik. Jag kunde stirra på dem hur länge som helst och längta bort. Det var spännande. Det var lite förbjudet, men det kändes rätt.

Annars handlar dagboken jag började skriva i samband med Ronan-förälsken (som är prydd med Tom & Jerry) mest om huruvida jag var kär i Annica eller Martin. Ständiga jämförelser. Jag tror jag var konstant smått förälskad i Martin under hela högstadiet.

Låt mig citera (jag kan inte låta bli!):
"Nu är det så att den andra i klassen. Du vet Martin. Han har varit 'jättesnäll' mot mig den här veckan. Jag börjar nog bli kär i honom också. Det är ju enklare med honom för honom känner jag ju och han känner ju mig. Och ibland kan han visa lite bögiga sidor.
- 'Jag har för tjocka ben. Du har ju så smala.'
- 'Mina fingrar är så små och tjocka.'
Du ska bara veta vad som hände idag. Vi håller på med ett inavels släktträd. På skoj. Och då hade jag skrivit fel.
- 'Ohh, måste du skriva fel. Får jag suddet så ska jag visa.' Jag gav honom suddet. Och han började sudda på pappret som låg i mitt knä. Vad är det med det kanske du tänker nu? Ja, vad är det med det. Det hade inte varit något om inte jag hade haft mina händer på pappret. Så han var tvungen att hålla mina händer och utan att vi riktigt tänkte på det så 'smekte' vi varandras händer. Det var förstås inte tänkt att det skulle vara så. Men fatta känslan när hans händer rörde mina. De var så varma och mjuka."

Jag säger då det...

Real life
Full of imitatons
Real life
Il talk to you in codes
Real life
Real imagination
Real life
A heart behind these clothes

(Jag fick höra låten live på Arvika! Weee!)

Andra bloggar om: , ,

lördag, juli 21, 2007

Just my Imagination - "Living not for reality"

Plats 7: Cranberries - Just my Imagination

Jag må vara 20, men jag tänker ändå fullgöra min hyllning till de tidiga tonåren. Förra gången tog jag upp några saker som inte var speciellt roliga under högstadiet, nu tänkte jag göra tvärtom.

1. De så kallade bruksmänniskorna var i allmänhet mycket snyggare än vi andra och det fanns mycket att gotta sig i som hormonfylld bög. Bara på avstånd dock, men ändå.

2. Min studiemotivation var otroligt hög under högstadiet. Det är faktiskt något jag saknar. Jag pluggade istället för att ha ett liv. Nej, jag pluggade för att jag inte hade ett liv. Så var det.

Det räcker för den här gången.

Andra bloggar om: ,

torsdag, juli 19, 2007

Ett steg på livets trappa - från vaggan till graven

Idag är det den nittonde och jag är nitton år. Imorgon är det den tjugonde och då är jag tjugo år. Det är nåt magiskt i luften.

Jag har funderat lite på vad jag ska göra under min sista dag som tonåring. Jag funderade på om jag kanske skulle be någon att köpa ut på systemet åt mig. Det kommer jag ju aldrig mer behöva göra. Och det är dessutom väldigt tonårsaktigt.

Men det löste sig automatiskt. Jag använde min rabattremsa köpt till reducerat pris när jag åkte tunnelbana idag. Inte nog med det. Jag stötte på kontrollanter också. En stor, fet man med skägg tittade på min biljett och sen suspekt på mig och sa:
- "Öh, hur gammal är Du?"
- "19" svarade jag glatt.
Han gav tillbaka biljetten med en suck. Han verkade inte tro mig.

Men jag sa sanningen. Idag är jag nitton. För sista gången är jag nitton. Imorgon påbörjar jag mitt tredje decennium. Helt sjukt...

tisdag, juli 17, 2007

In Your Eyes - "I can tell what you're thinking"

Plats 8: Kylie Minogue - In your eyes

Varför ska det vara så hemskt att gå på högstadiet egentligen? Jag har då aldrig mött någon som tyckt det varit en speciellt nöjsam period. Är det människorna? Den totala avsaknaden av individanpassad studiegång?

Här är min varför-högstadiet-sög-lista:

1. Idrotten.
Kommentar är egentligen onödig. Tänk bara: omklädningsrum. uuuää

2. Bruksmänniskor
Upp till sexan bestod min klass bara av människor som bodde i de centrala delarna av Sandviken. Alltså mestadels sådana som bodde i lägenheter och dylikt och relativt många invandrare. Men när högstadiet började forsade det helt plötsligt in ungdomar från villaområdena belägna i utkanterna av staden. "Hej. Min pappa jobbar på Sandvik. Mina föräldrar är lyckligt gifta och jag har tre syskon." Jag kallar dessa personer för bruksmänniskor(egentligen kallar jag alla det som tycker att ett liv i Sandviken kan vara givande.) Människor som spelat innebandy sen de var fem och som tittade antingen suspekt eller nyfiket på de defekta från stan (alltså de som rökte och skolkade.)

Jag gillade dem inte. Någon kallade mig ful. *morr*

3. Känslan av att aldrig kunna vara sig själv, finna sig själv eller utvecklas.
De trodde jag var tråkig. De hade fel.

De skulle bara sett när jag dansade till Kylie på mitt rum...

Andra bloggar om: ,

söndag, juli 08, 2007

Vem är rädder för vargen?


Det finns varg i Gästrikland. De är ofarliga för människan. Det läser jag i Arbetarbladet. Eller vänta lite nu. Är inte vargen ett hot mot en hobby, som vissa människor har, som kallas jakt? En vargfamilj äter i genomsnitt två älgar i veckan "och det är något som kan störa älgjakten."

Förlåt mig, men vad är det för perspektiv egentligen? "det kan ju bli så att det inte blir någon älg kvar till jägarna." Jag kan inte påstå att jag är speciellt insatt i jaktfrågan men jägarnas enda vettiga argument borde väl ändå vara att de ser till att djuren inte blir alltför många. Varför ses det då som något negativt att naturen kan ta hand om det själv? Är det så roligt att döda att det ska prioriteras före att en vargfamilj får mat och kan överleva?

Andra bloggar om: , , ,

fredag, juli 06, 2007

Patrik 1,5 - Mer bögfilm!

Nej, vad roligt! Nu håller vi tummarna för lite smaskiga scener mellan de båda unga herrarna också. Gustaf kommer nog inte ha så mycket emot det i alla fall.

Det är bara en sak som jag grubblar på. Var är alla flator?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

tisdag, juli 03, 2007

Deeper and Deeper - "Think with your heart, not with your head"

Plats 9: Madonna - Deeper and Deeper

Vad är en gayikon? funderade Torbjörn. Är Madonna lesbisk?

Den här låten får mig att tänka på två saker. Min lilla förälskelse i David i 7D (mer om det sen) och kalaspuffar. Jag hade nämligen en period då jag åt kalaspuffar till frukost varje morgon. Jag gjorde det inte för att jag tyckte det var särskilt gott utan för att man fick en sagan om ringen-poster med i varje paket. Jag lyckades få alla, med ett antal dubbletter på köpet.

När jag var ännu mindre trodde jag att det fanns två Madonnor. En blond och en mörkhårig. "Vem av dom gillar du mest?" Lite pinsamt...

Madonna = förändring, överraskning, mod = fascination

Someone said that romance was dead
And I believed it instead of remembering
What my mama told me, let my father mold me
Then you tried to hold me, you remind me what they said
This feeling inside I can't explain
But my love is alive and I'm never gonna hide it again

Andra bloggar om: , , , ,

Stoppa mig Juni

Äntligen en ny månad! Tack för det!

Den här känslan som jag har är inte min.
Den blev kvar, är den din?
Den smakar som Du…