måndag, december 17, 2007

Dagens fråga

När ni tänker på uttrycket "Gräset är alltid grönare på andra sidan", vad tänker ni finns mellan din sida och andra sidan? Jag har alltid tänkt att det är en stor flod, men jag läste precis nån som tänkte taggtråd och det kändes helt fel. Sami tänker en bäck mellan två kullar. Vad tänker ni?

9 kommentarer:

Anonym sa...

jag har alltid tänkt att det var ett stort staket eller en mur i mitten, fast en flod låter faktiskt bättre =P

Anonym sa...

Det är en brunbränd åker emellan så klart! Tycker Birgitta

Anonym sa...

Jag vill bara tillägga att himlen över kullarna också är väldigt blå. Och solen skiner. Så det så. Men fråga mig inte varför.

Anonym sa...

Gräset är grönare på andra sidan... Huset. men jag, jag sitter kvar.

Woa sa...

Här nere har vi alltid sagt "Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet", dvs hos grannen, så vi har aldrig behövt fundera över din frågeställning.

Anonym sa...

På andra sidan ett plank som skiljer villaträdgårdarna åt, tänker jag mig. Planket gör det särskilt svårt att se båda gräsmattorna i samma ögonblick för att på ett objektivt sätt jämföra nyanserna av grönt, eftersom man då måste klättra upp på en hög stege.

Anonym sa...

jag tänker grovmaskigt stålnät, som i fårhagar. att man liksom kan sticka ut nosen och tungan och få tag i översta delen av gräset närmast staketet på andra sidan, men sedan fastnar man nästan och vågar inte sträcka sig längre. så man stannar kvar. typ så. /malena

TB sa...

intressant värre. gräset verkar också stå för olika saker. allt från gräsmatta till betesmark. jag har bara antagit att alla tänkt som jag. jag hade fel tydligen :) fast jag måste säga att jag är sugen på att anamma jonas bild.

Anonym sa...

asså här heter talesättet "grannens gräs är grönare", så jag har alltid tänkt mig ett sånt där klyshigt white picket fence :P