söndag, november 30, 2008

Män jag vill vara med, del 2

Och vara, för den delen.
Patrick Wolf

lördag, november 29, 2008

Vad Torbjörn ska göra med sitt liv

Jag råkade visst somna medan jag läste om den europeiska folksagan. Det är lätt hänt, trots att det är väldigt intressant. Precis som man höjer blicken från boken ibland och låter tankarna flyga iväg.

Jag tänker på Torbjörn för si så där 3 år sedan som inte brydde sig så mycket om när folk sa att det kanske vore bra att läsa matte c. "Jag kommer aldrig behöva matte c. Vad ska jag med det till?"

- Men man vet aldrig vad som händer.

Och jag föreställer mig deras blickar nu. Vad var det vi sa?! Nu när jag ska börja hänga på komvux.

Torbjörn tror att han hittat en plan han kommer hålla fast vid den här gången. Det känns rätt.

tisdag, november 25, 2008

Allt går inte åt rätt håll

När Burundi införlivar en ny strafflag avskaffar de dödsstraffet, men kriminaliserar på samma gång homosexualitet.

Nån verkar behöva en kurs i mänskliga rättigheter.

Kvinnor jag vill vara, del 2

Yardena Arazi

måndag, november 24, 2008

Moving On

Jag är så fascinerad av hur Åsiktstorped hela tiden sätter huvudet på spiken. Eller att han uttrycker allt det jag vill säga men inte kan. Som det här brevet som jag önskar att jag själv skrivit. Jag grät en skvätt när jag läste det, igen kännande. Tillåt mig citera lite.

För det första behöver jag tvätta rent minnet av dig. Att bli sårad, även om det är oavsiktligt, lägger en hinna av svart över alla andra minnen av dig. Jag vill inte ha det så. Jag vill minnas dig som när du låg i mina armar och vi tittade på “Hitta Nemo” och jag nästan somnade till rytmen av dina andetag, eller som när vi åt scones-brunch på Wayne’s Coffee tillsammans med Bea och du hade din hand på mitt knä och fick mig att känna mig trygg och värdefull. Du är en av de viktigaste personerna jag träffat i mitt vuxna liv, och jag vill minnas dig när du är på ditt bästa.

[...]
Alla relationer grundar sig i tillit, och tillit är just vad jag har känt – och känner - för dig. Under tiden vi träffades sa du inte så mycket om hur du kände eller vad du tänkte, men för mig har alltid handlingar sagt mer än ord. Dina handlingar var så genuina. Jag kan när som helst nämna tio saker som du förmodligen inte tänkte på, men som fick mig att känna mig omtyckt, utvald och uppskattad. Jag har aldrig tvivlat på dina handlingar, och tvivlar inte ens idag.

[...]

Det ironiska är att det är just den tillit jag känner till dig, och den ärlighet du visat i dina handlingar, som sedan sårade mig. Min intuition, magkänsla eller vad man ska kalla det, förstod det långt innan min hjärna kunde peka ut varför. Avsikten här är inte att älta, för jag vet att du inte gjort det medvetet. Det som är gjort är gjort och det enda som finns här är en möjlighet att lära sig något.
Det är så klokt, så där "inte bittert" som jag önskar att jag kunde vara. Jag visste inte att känslor var så universella, men det är kanske bara min oerfarenhet. Idag skriver han om att återvända (återerövra), något jag successivt försökt göra ett halvår nu. Platser, mat, musik. Det tar sin lilla tid.

Men nu är jag mest glad, för det rinner av mig. Och jag trivs. Trivs som aldrig förr. :)

fredag, november 21, 2008

En gång i tiden när jag var ung och trotsig förutspådde jag att Sandvik skulle gå i konkurs, alternativt flytta all sin verksamhet utomlands. Och Sandviken skulle ödeläggas. Det var något av en önskedröm.

Nu tycker jag snarare det vore kul om Sandviken kunde leva upp lite.

Men icke sa nicke. Sandvik varslar 1.500, varav 900 i Sandviken.

måndag, november 17, 2008

Män jag vill vara med, del 1

Till allas förvåning.
James Dean.

söndag, november 16, 2008

Kvinnor jag vill vara, del 1

Lykke Li

måndag, november 10, 2008

En bättre video på Drew:



Tack Johnny!

I'll fight with you

Jag vill vara i Kalifornien. Det är så intressant allt som händer där med Proposition 8 just nu.

Upp homosar uti alla stater!

Drew Barrymore:

måndag, november 03, 2008

I Who Have Nothing