torsdag, september 20, 2007

Vem får stol fyra?


Idag har Svenska Akademien sitt första sammanträde efter sommaruppehållet. Förutom att ledamöterna antagligen är mitt uppe i jakten på nästa nobelpristagare har de ett fyllnadsval framför sig. Efter Lars Forssells bortgång i somras står stol 4 tom. Enligt DN kan det dock dröja ett år innan den nya ledamoten får ta sin plats, men varför inte vara ute i god tid?

På bilden ser ni de hetaste kandidaterna: Sigrid Combüchen och Eva Ström. Efter det jag läst om dem är Eva min favorit. Dels har hon en blogg och dels har hon skrivit dikter som den här. Och hon beskriver sig själv i tredje person:

"Katastrofen och tillblivelsen, sårbarheten och undergången, ångesten och skönheten är några av hennes teman, liksom de biologiska livsprocesserna (sexualiteten, fertiliteten, åldrandet och döendet)."
Men vem vet, Sigrid kanske är ett kap! Det enda jag vet är att hon inte har svenska som modersmål, och det kan ju inte vara till en fördel i såna här sammanhang?

Andra möjliga namn: Ingrid Elam, Aris Fioretos, Göran Greider, Jan Stolpe, Per Olov Enquist, Sven-Eric Liedman och Magnus Florin.

Andra bloggar om: , , ,

(Inlägg 100)

Inga kommentarer: